
Tubetti rigate makaronai su chorizo ir kreminiu pomidorų-bazilikų padažu
Apie patiekalą Italų makaronai ir ispaniška chorizo dešra - skirtingų virtuvių draugystė vienoje lėkštėje. Kietagrūdžių makaronų tvirtumas, chorizo pikantiškumas ir švelniai kreminis pomidorų padaž...

Prancūziškas kišas (Quiche) - istorija, receptas ir mano pirmas bandymas
Trumpa istorija Kišas (pranc. quiche) pirmą kartą paminėtas XVI a. Lotaringijoje, Prancūzijos šiaurės rytuose. Vėliau jis tapo itin populiarus Elzase ir kituose regionuose. Įdomu tai, kad pats pava...

Naminis pesto padažas - istorija, receptas ir gamybos paslaptys Pesto padažas - vienas žinomiausių Italijos kulinarijos perlų, kilęs iš Genujos, Ligurijos regiono. Čia dėl mineralais turtingos žemė...

Mango ir kokosų žaliasis kokteilis su spirulina
Šis tropinio skonio augalinis kokteilis yra gaivinantis, maistingas ir paprastai pagaminamas. Mangai ir kokosų pienas suteikia kremiškumo ir saldumo, o spirulina papildys organizmą vitaminais bei m...

Matcha ir spirulinos sausainiai be glitimo
Ieškai skanaus, bet maistingo deserto? Šie sausainiai su matcha arbata ir spirulina ne tik dailiai atrodo, bet ir suteikia energijos pliūpsnį. Be rafinuoto cukraus, ir be jokios sąžinės graužaties....

Žaliasis chia pudingas su spirulina
Ieškai maistingo, lengvai paruošiamo ir skanaus pusryčių ar užkandžio varianto? Tuomet šis chia sėklų pudingas su spirulina kaip tik tau! Jis ne tik kupinas naudingų maistinių medžiagų, bet ir puik...