Tubetti rigate makaronai su chorizo ir kreminiu pomidorų-bazilikų padažu

makaronai su chorizo

Apie patiekalą

Italų makaronai ir ispaniška chorizo dešra - skirtingų virtuvių draugystė vienoje lėkštėje. Kietagrūdžių makaronų tvirtumas, chorizo pikantiškumas ir švelniai kreminis pomidorų padažas su bazilikais - tai vienas iš tų patiekalų, kurį galima pagaminti greitai, bet atrodo tarsi iš restorano meniu.

Įdomus faktas: tubetti rigate dažniausiai naudojami sriuboms pietų Italijoje, bet čia jie atskleidžia save visai kitaip - gausiai apsigaubę sodriu padažu.

Ingredientai

  • 450 g tubetti rigate makaronų (galima keisti penne ar rigatoni)
  • 180 g chorizo dešros (tiks tiek švelni, tiek aštresnė)
  • 250 g šviežių pomidorų
  • 2-3 skiltelės česnako
  • 1 vidutinio dydžio svogūnas
  • 1 ryšelis baziliko (~150 g)
  • 200 g trintų pomidorų (arba pomidorų tyrės)
  • Alyvuogių aliejus (kepimui ir serviravimui)
  • Druska, šviežiai malti pipirai pagal skonį
  • Žiupsnis kietojo sūrio (pvz., Parmigiano Reggiano arba Grana Padano)
  • Pasirinktinai: šlakelis grietinėlės ar mascarpone, jei norisi ypatingo kreminumo

Gaminimo eiga

  1. Makaronai
    Užverdama gausus vandens kiekis (100 g makaronų / 1 l vandens). Druska beriama tik užvirus. Makaronai verdami be dangčio, apie 9 minutes, kol tampa al dente.

  2. Padažas
    Įkaitintame alyvuogių aliejuje apkepinami smulkinti svogūnai ir česnakai. Įdedami kubeliais pjaustyti pomidorai ir chorizo griežinėliai. Išsiskyrus aromatingiems riebalams, supilami trinti pomidorai. Ugnis sumažinama, kad padažas lėtai troškintųsi.

  3. Skonis ir tekstūra
    Į padažą įmaišomi baziliko lapeliai, pagardinama šviežiai maltais pipirais ir druska. Įpilamas samtis makaronų virimo vandens, kuris suteikia padažui vientisumo. Kreminės tekstūros galima išgauti įdedant šaukštą mascarpone arba grietinėlės.

  4. Sujungimas
    Nukošti makaronai dedami į keptuvę su padažu ir gerai išmaišomi, kad visi vamzdeliai pasidengtų kremišku sluoksniu.

  5. Patiekimas
    Patiekiama giliose lėkštėse, ant viršaus užbarstoma šviežių bazilikų, tarkuoto kietojo sūrio ir užlašama alyvuogių aliejaus.

Variacijos

  • Aštresnis variantas: papildomai dedami džiovinti čili dribsniai.
  • Vegetariškas variantas: chorizo pakeičiamas baklažanais ar grybais.
  • Orkaitėje užkeptas variantas: sumaišyti makaronai su padažu dedami į kepimo formą, apibarstomi sūriu ir trumpai užkepami.

Skaityti kitą

Kišas su lašiša ir brokoliais

Palikti komentarą

Ši svetainė apsaugota „hCaptcha“, taip pat taikoma „hCaptcha“ privatumo politika ir paslaugos teikimo sąlygos.