Ieškai skanaus, bet maistingo deserto? Šie sausainiai su matcha arbata ir spirulina ne tik dailiai atrodo, bet ir suteikia energijos pliūpsnį. Be rafinuoto cukraus, ir be jokios sąžinės graužaties.
Ingredientai:
- 1 puodelis migdolų miltų
- ¾ puodelio miltų
- ½ puodelio ryžių, sorų arba sorgų miltų
- ½ šaukštelio sodos
- Žiupsnelis jūros druskos
- 1 šaukštelis matcha miltelių
- 1 šaukštelis (arba iki 1 valg. šaukšto) spirulinos
- 1 šaukštelis migdolų arba vanilės ekstrakto
- ⅓ puodelio kokosų aliejaus
- ⅓ puodelio gryno klevų sirupo
Gaminimo eiga:
- Sumaišyk visus ingredientus dubenyje, kol susiformuos vientisa tešla.
- Tarp dviejų kepimo popieriaus lakštų iškočiok tešlą iki maždaug mažojo piršto storio.
- Išspausk formeles pasirinktu sausainių pjaustytuvu. Likusią tešlą perkočiok ir naudok, kol išnaudoji viską.
- Sudėk sausainius ant kepimo popieriumi išklotos skardos (prireiks dviejų skardų) ir įdėk į šaldytuvą, kol įkaista orkaitė.
- Įkaitink orkaitę iki 175 °C (350 °F) ir kepk 10-12 minučių, kol krašteliai lengvai pagels.
- Atvėsink ir mėgaukis!
Mažas patarimas:
Jei nori intensyvesnio spirulinos skonio ar daugiau spalvos tuomet naudok visą šaukštą spirulinos. Jei tik pradedantiems pakaks ir arbatinio šaukštelio.
Palikti komentarą
Ši svetainė apsaugota „hCaptcha“, taip pat taikoma „hCaptcha“ privatumo politika ir paslaugos teikimo sąlygos.