Lengvas, šildantis receptas vakarienei ar pietums! Ši aromatinga sriuba su wakame dumbliais, imbieru ir sezamo nata puikiai tiks tiek šaltą dieną, tiek ieškant greito, bet maistingo patiekalo.
Porcijos: 2–3
Ingredientai:
- 2–3 valg. š. džiovintų smulkintų Wakame dumblių
- 4–5 plonos imbiero riekelės, supjaustytos juostelėmis
- 1–2 arb. š. sezamų aliejaus
- 500 ml vištienos sultinio (arba 500 ml vandens + 2 arb. š. azijietiško vištienos sultinio miltelių)
- ½ arb. š. druskos (arba pagal skonį)
- Baltųjų pipirų – pagal skonį
- Žaliojo svogūno laiškų – smulkintų, pabarstymui
- Skrudintų sezamo sėklų – pabarstymui
Džiovintų wakame dumblių gali rasti čia
Gaminimas:
- Džiovintus Wakame dumblius užpilk šaltu vandeniu ir palaikyk ~10 min., kol suminkštės. Nusunk ir švelniai nuspausk, kad pašalintum perteklinį vandenį.
- Įkaitink sezamų aliejų puode. Suberk imbierą, trumpai apkepink. Tuomet sudėk Wakame ir pakepink apie 1 minutę.
- Įpilk vištienos sultinį (arba vandens + sultinio miltelių), užvirink. Pagardink druska ir baltųjų pipirų žiupsniu.
- Patiekiant pabarstyk smulkintu svogūno laišku ir skrudintomis sezamo sėklomis. Skanaus!
Palikti komentarą
Ši svetainė apsaugota „hCaptcha“, taip pat taikoma „hCaptcha“ privatumo politika ir paslaugos teikimo sąlygos.