Wakame vištienos sultinys

Wakame vištienos sultinys

Lengvas, šildantis receptas vakarienei ar pietums! Ši aromatinga sriuba su wakame dumbliais, imbieru ir sezamo nata puikiai tiks tiek šaltą dieną, tiek ieškant greito, bet maistingo patiekalo.

Porcijos: 2–3

Ingredientai:

  • 2–3 valg. š. džiovintų smulkintų Wakame dumblių
  • 4–5 plonos imbiero riekelės, supjaustytos juostelėmis
  • 1–2 arb. š. sezamų aliejaus
  • 500 ml vištienos sultinio (arba 500 ml vandens + 2 arb. š. azijietiško vištienos sultinio miltelių)
  • ½ arb. š. druskos (arba pagal skonį)
  • Baltųjų pipirų – pagal skonį
  • Žaliojo svogūno laiškų – smulkintų, pabarstymui
  • Skrudintų sezamo sėklų – pabarstymui

Džiovintų wakame dumblių gali rasti čia

Gaminimas:

  1. Džiovintus Wakame dumblius užpilk šaltu vandeniu ir palaikyk ~10 min., kol suminkštės. Nusunk ir švelniai nuspausk, kad pašalintum perteklinį vandenį.
  2. Įkaitink sezamų aliejų puode. Suberk imbierą, trumpai apkepink. Tuomet sudėk Wakame ir pakepink apie 1 minutę.
  3. Įpilk vištienos sultinį (arba vandens + sultinio miltelių), užvirink. Pagardink druska ir baltųjų pipirų žiupsniu.
  4. Patiekiant pabarstyk smulkintu svogūno laišku ir skrudintomis sezamo sėklomis. Skanaus!

Skaityti kitą

Wakame salotos
Parmesano ir dulse krekeriai

Palikti komentarą

Ši svetainė apsaugota „hCaptcha“, taip pat taikoma „hCaptcha“ privatumo politika ir paslaugos teikimo sąlygos.