Ieškai lengvo, gaivinančio ir greitai paruošiamo garnyro? Šios jūros daržovės salotos puikiai tiks prie ryžių, tofu ar bet kokio azijietiško patiekalo. Vos keli ingredientai, o rezultatas – pilnas skonio, gaivumo ir natūralių mineralų!
Ingredientai:
- ~20 g džiovintų wakame dumblių (tiek, kad išbrinkus gautųsi apie 400 ml)
- 15 ml ryžių acto
- 10 ml sezamų aliejaus
- 1 g druskos
- 1 g cukraus
- ~5 g skrudintų sezamo sėklų
🛒 Džiovintų wakame rasi mūsų el. parduotuvėje: Čia
Receptas:
- Džiovintas wakame užmerk dideliame dubenyje su šaltu vandeniu ir mirkyk 10–15 minučių, kol suminkštės.
- Nusunk ir rankomis švelniai nuspausk vandens perteklių.
- Išmirkytas daržoves dėk ant pjaustymo lentelės ir supjaustyk ~1 cm pločio juostelėmis.
- Sumaišyk su ryžių actu, sezamų aliejumi, druska ir cukrumi. Pagal skonį gali koreguoti rūgštumą ar saldumą.
- Pabaigoje pabarstyk sezamo sėklomis ir patiek šaltas arba kambario temperatūros.
Likusias salotas galima laikyti šaldytuve iki 4 dienų.
Palikti komentarą
Ši svetainė apsaugota „hCaptcha“, taip pat taikoma „hCaptcha“ privatumo politika ir paslaugos teikimo sąlygos.