Wakame salotos

Wakame salotos

Ieškai lengvo, gaivinančio ir greitai paruošiamo garnyro? Šios jūros daržovės salotos puikiai tiks prie ryžių, tofu ar bet kokio azijietiško patiekalo. Vos keli ingredientai, o rezultatas – pilnas skonio, gaivumo ir natūralių mineralų!

Ingredientai:

  • ~20 g džiovintų wakame dumblių (tiek, kad išbrinkus gautųsi apie 400 ml)
  • 15 ml ryžių acto
  • 10 ml sezamų aliejaus
  • 1 g druskos
  • 1 g cukraus
  • ~5 g skrudintų sezamo sėklų

🛒 Džiovintų wakame rasi mūsų el. parduotuvėje: Čia

Receptas:

  1. Džiovintas wakame užmerk dideliame dubenyje su šaltu vandeniu ir mirkyk 10–15 minučių, kol suminkštės.
  2. Nusunk ir rankomis švelniai nuspausk vandens perteklių.
  3. Išmirkytas daržoves dėk ant pjaustymo lentelės ir supjaustyk ~1 cm pločio juostelėmis.
  4. Sumaišyk su ryžių actu, sezamų aliejumi, druska ir cukrumi. Pagal skonį gali koreguoti rūgštumą ar saldumą.
  5. Pabaigoje pabarstyk sezamo sėklomis ir patiek šaltas arba kambario temperatūros.

Likusias salotas galima laikyti šaldytuve iki 4 dienų.

 

Skaityti kitą

Jūros spagečiai su česnaku ir kiaušiniais
Wakame vištienos sultinys

Palikti komentarą

Ši svetainė apsaugota „hCaptcha“, taip pat taikoma „hCaptcha“ privatumo politika ir paslaugos teikimo sąlygos.