Parmesano ir dulse krekeriai

Parmesano ir dulse krekeriai

Šie parmesano ir dulse krekeriai – tai puikus baltymų ir mineralų šaltinis, tinkantis tiek kasdieniam užkandžiui, tiek patiekti svečiams. Lengvai pagaminami ir nepaprastai skanūs!

Ingredientai:

  • 130 g tarkuoto kietojo sūrio (pvz., Parmesano)
  • 30 g žalių sezamo sėklų
  • 15 g Dulse dumblių dribsnių

Gaminimas:

  1. Džiovintus Dulse dribsnius užpilk šaltu vandeniu ir pamirkyk apie 5–10 min., kol suminkštės. Nusunk ir švelniai nusausink – stenkis pašalinti kuo daugiau perteklinio vandens.
  2. Į dubenį sudėk visus ingredientus ir gerai išmaišyk. Jei yra sūrio ar Dulse dribsnių gumuliukų – išskirstyk.
  3. Mini keksiukų formeles gerai ištepk aliejumi ar sviestu. Į kiekvieną įdėk ~½ valg. š. mišinio. Lengvai paspausk, kad susigulėtų – naudok nykštį arba plokščią įrankio galą.
  4. Kepk iki 190 °C įkaitintoje orkaitėje apie 9 minutes – kol gražiai apskrus.
  5. Jei reikia, padėk išimti krekerius sviesto peiliu. Išversk ant lentelės ir leisk visiškai atvėsti.
  6. Laikyk sandariame inde – išlieka traškūs ir skanūs bent 2 savaites!

Skaityti kitą

Wakame vištienos sultinys
Valdorfo salotos su Dulse dumbliais

Palikti komentarą

Ši svetainė apsaugota „hCaptcha“, taip pat taikoma „hCaptcha“ privatumo politika ir paslaugos teikimo sąlygos.