Šie parmesano ir dulse krekeriai – tai puikus baltymų ir mineralų šaltinis, tinkantis tiek kasdieniam užkandžiui, tiek patiekti svečiams. Lengvai pagaminami ir nepaprastai skanūs!
Ingredientai:
- 130 g tarkuoto kietojo sūrio (pvz., Parmesano)
- 30 g žalių sezamo sėklų
- 15 g Dulse dumblių dribsnių
Gaminimas:
- Džiovintus Dulse dribsnius užpilk šaltu vandeniu ir pamirkyk apie 5–10 min., kol suminkštės. Nusunk ir švelniai nusausink – stenkis pašalinti kuo daugiau perteklinio vandens.
- Į dubenį sudėk visus ingredientus ir gerai išmaišyk. Jei yra sūrio ar Dulse dribsnių gumuliukų – išskirstyk.
- Mini keksiukų formeles gerai ištepk aliejumi ar sviestu. Į kiekvieną įdėk ~½ valg. š. mišinio. Lengvai paspausk, kad susigulėtų – naudok nykštį arba plokščią įrankio galą.
- Kepk iki 190 °C įkaitintoje orkaitėje apie 9 minutes – kol gražiai apskrus.
- Jei reikia, padėk išimti krekerius sviesto peiliu. Išversk ant lentelės ir leisk visiškai atvėsti.
- Laikyk sandariame inde – išlieka traškūs ir skanūs bent 2 savaites!
Palikti komentarą
Ši svetainė apsaugota „hCaptcha“, taip pat taikoma „hCaptcha“ privatumo politika ir paslaugos teikimo sąlygos.