Dulse

Valdorfo salotos su Dulse dumbliais

Valdorfo salotos su Dulse dumbliais

Šios šviežios, traškios salotos su vaisių saldumu ir subtiliu jūros prieskoniu – puikus pasirinkimas tiek pietums, tiek šventiniam stalui. Dulse dribsniai praturtina salotas natūraliais mineralais ir umami skoniu.

Ingredientai (2–3 porcijos):

  • 2–3 obuoliai (apie 2 stiklinės), supjaustyti kubeliais
  • 1 ½ stiklinės salierų, smulkintų
  • ½ stiklinės graikinių riešutų (arba keptų moliūgų sėklų), susmulkintų
  • ¼ stiklinės razinų
  • Keletas saujų mėgstamų salotų lapų (pvz., romėniškų, špinatų)

Padažui:

  • 60 ml majonezo arba natūralaus jogurto
  • 1 valg. š. citrinų sulčių arba acto
  • 1 a. š. medaus arba kito saldiklio
  • 2 valg. š. (apie 15 ml) Dulse dribsnių
  • Druska ir pipirai pagal skonį

Gaminimas:

  1. Pamirkymas: Džiovintus Dulse dribsnius užpilk šaltu vandeniu ir mirkyk apie 5–10 minučių, kol suminkštės. Tuomet nusunk ir gerai perplauk švariu vandeniu – taip sumažinsi natūralų jodo ir druskos kiekį.
  2. Supjaustyk obuolius, salierus ir riešutus. Jei naudoji moliūgų sėklas – jų smulkinti nereikia.
  3. Sudėk obuolius, salierus, riešutus ir razinas į dubenį, įdėk pamirkytus Dulse dribsnius ir švelniai išmaišyk.
  4. Kitame dubenėlyje sumaišyk visus padažo ingredientus, kol gausi vientisą masę.
  5. Užpilk padažą ant salotų ir gerai išmaišyk.
  6. Palik pastovėti apie 20 minučių, kad skoniai susijungtų, o dumbliai dar labiau suminkštėtų.

Skaityti kitą

Parmesano ir dulse krekeriai
Jūros salotų sriuba

Palikti komentarą

Ši svetainė apsaugota „hCaptcha“, taip pat taikoma „hCaptcha“ privatumo politika ir paslaugos teikimo sąlygos.