Jūros salotų sriuba

Jūros salotų sriuba

Lengva, greita ir maistinga sriuba, papildyta natūraliu jūros dumblių skoniu. Tinka tiek pietums, tiek lengvai vakarienei.

Ingredientai (2 porcijos):

  • 1 litras vištienos sultinio
  • 2 lapeliai džiovintų jūros salotų (Ulva)
  • 2 kiaušiniai
  • Druska ir pipirai pagal skonį
  • ½ a. š. sezamų aliejaus
  • 1–2 žaliojo svogūno laiškai, smulkinti

Gaminimas:

  1. Paruošk jūros salotas: Džiovintus lapelius pamirkyk šaltame vandenyje apie 5–10 minučių, kol išbrinks ir suminkštės. Tuomet perplauk švariu vandeniu ir nusunk.
  2. Užvirink vištienos sultinį puode.
  3. Į verdantį sultinį sudėk pamirkytas jūros salotas ir išmaišyk. Virk, kol jos taps visiškai minkštos (apie 1–2 min.).
  4. Supilk gerai išplaktus kiaušinius plona srovele, nuolat maišydamas, kad susidarytų lengvi kiaušinio „siūlai“. Virk dar kelias sekundes.
  5. Nukelk nuo ugnies. Pagardink druska, pipirais ir sezamų aliejumi.
  6. Patiekdami apibarstyk smulkintais svogūnų laiškais.

Skaityti kitą

Valdorfo salotos su Dulse dumbliais
Kokteilis su jūros samanų geliu - sveikas pusryčių pasirinkimas

Palikti komentarą

Ši svetainė apsaugota „hCaptcha“, taip pat taikoma „hCaptcha“ privatumo politika ir paslaugos teikimo sąlygos.