Lengva, greita ir maistinga sriuba, papildyta natūraliu jūros dumblių skoniu. Tinka tiek pietums, tiek lengvai vakarienei.
Ingredientai (2 porcijos):
- 1 litras vištienos sultinio
- 2 lapeliai džiovintų jūros salotų (Ulva)
- 2 kiaušiniai
- Druska ir pipirai pagal skonį
- ½ a. š. sezamų aliejaus
- 1–2 žaliojo svogūno laiškai, smulkinti
Gaminimas:
- Paruošk jūros salotas: Džiovintus lapelius pamirkyk šaltame vandenyje apie 5–10 minučių, kol išbrinks ir suminkštės. Tuomet perplauk švariu vandeniu ir nusunk.
- Užvirink vištienos sultinį puode.
- Į verdantį sultinį sudėk pamirkytas jūros salotas ir išmaišyk. Virk, kol jos taps visiškai minkštos (apie 1–2 min.).
- Supilk gerai išplaktus kiaušinius plona srovele, nuolat maišydamas, kad susidarytų lengvi kiaušinio „siūlai“. Virk dar kelias sekundes.
- Nukelk nuo ugnies. Pagardink druska, pipirais ir sezamų aliejumi.
- Patiekdami apibarstyk smulkintais svogūnų laiškais.
Palikti komentarą
Ši svetainė apsaugota „hCaptcha“, taip pat taikoma „hCaptcha“ privatumo politika ir paslaugos teikimo sąlygos.